Azt persze nem várhatjuk el ettől a csomagtól, hogy a Lost and Damnedhez hasonlóan gyakorlatilag egy küldetéslemezt kapunk, de hát a Rockstar ebben is alaposan feladta a leckét az iparnak. Ki tudja, mi az oka a késésnek, melyet tegnap jelentett be a kiadó THQ, mi csak nyerhetünk azon, ha a Volition még hegeszt egy hetet a pakkon.

Saints Row 2: Ultor még várhatDe mit is fog tartalmazni ez a bizonyos Ultor Exposed nevezetű anyag? Mint a cím elárulja, újra meglátogatjuk a jó öreg Stilwater városát, hogy feltárjuk az Ultor Corporation aljas terveit, és még egyszer, véglegesen térdre kényszerítsük az ördögi vállalatot. Kapunk három új küldetést, melynek központi hőse a játék „kabalacsaja”, Tera Patrick pornóipari munkásasszony lesz, ugyanis a csókolom immár a maga testi valójában is bekerül a mókába, társunk lesz a bajban, azaz magunk mellé hívhatjuk a missziókban, hogy besegítsen szent feladatunk végrehajtásába. Szerepe szerint egyébként az Ultor egyik mikrobiológusát alakítja, ám rájön, hogy kutatás címszó alatt mi folyik a cégnél, így átáll a mi oldalunkra. Természetesen Tera digitális mása (elvileg ő az ott lent, balra... hát, izé...) az ő hangján fog megszólalni, hogy teljes legyen a kép. Miután pedig a készítők szerint „az őrültek két óra alatt végigjátszhatják” ezt a három missziót, mindezt egy új, úgynevezett „metagame” móka keretében is végigpörgethetjük; ez egy kompetitív kooperatív játékmód, amelyben minél nagyobb, esztelen pusztítást kell végrehajtanunk, és ezért pontokhoz jutunk (partnerünk megölése viszont súlyos pontlevonással jár), a cél természetesen a lehető legmagasabb eredmény elérése. Aki kettőtök közül a legtöbb pontot eléri a küldetés végén, az nem kevés büszkeséggel és egy nagy kazal pénzzel távozhat a füstölgő romok és hullahegyek árnyékából. Ez az őrjöngés tetszés szerint bármikor ki- és bekapcsolható játék közben, a szünetmenün keresztül. Mind e mellé főhősünket még jobban testre szabhatjuk, új frizurák, ruhák és komplett öltözékek között válogathatunk, utóbbiaknál bizonyára sláger lesz a Beat Cop rendőruniformis vagy a földönkívülivé átváltoztató maskara.

Saints Row 2: Ultor még várhatSaints Row 2: Ultor még várhat

Mindehhez kapunk hat új járművet, melyek mind fel vannak szerelve fegyverrel, így aztán az ötcsillagos körözési szintet igen hamar elérhetjük velük. Ráadásul igencsak változatos jószágokról van szó: a Temptress egy kétüléses sportautó, a Vulture egy harci helikopter, a Stallion egy régi időket idéző versenygép, az AB Destroyer egy vadászgép, a Pulse egy különleges és csinos tricikli, végül az EDF Scout egy hőkövető rakétákkal felszerelt páncélozott harcjármű, amelyet a srácok amolyan „vendégművészként” egyenesen a Red Faction: Guerillából emeltek át ebbe a játékba (ügyes marketinghúzás, nemde?).

Saints Row 2: Ultor még várhatSaints Row 2: Ultor még várhatSaints Row 2: Ultor még várhat

Saints Row 2: Ultor még várhatSaints Row 2: Ultor még várhatSaints Row 2: Ultor még várhat

Természetes friss multiplayer pályák is várnak ránk: a Strong Arm módban a Trailer Park és a Downtown, a Gangsta Brawl mellé a Stilwater Prison, míg a Team Gangsta Brawlhoz a Warehouse (fentről lefelé és balról jobbra).

Saints Row 2: Ultor még várhatSaints Row 2: Ultor még várhat

Saints Row 2: Ultor még várhatSaints Row 2: Ultor még várhat

Az Ultor Exposed DLC tehát, ha minden jól megy, egy hét múlva, április 23-án jelenik meg (és a tervek szerint hamarosan követi egy újabb pakk is), egyelőre sajnos csak konzolokra, az Xbox LIVE rendszerén 800 Microsoft pontért, illetve a PlayStation Networkön 9,99 dollárért tehetünk szert rá. Remélem, azért a PC-sek is előbb-utóbb hozzájutnak a portékához...