A Saints Row IV-ről már egy ideje tudjuk, hogy még tovább löki a sorozatot a komolytalanság mezején, lévén a fejlesztésért felelős Volition pont ezt tartja a siker titkának. Ennek köszönhető, hogy megjelennek a szuperképességek is, melyek viszont a játékmenetet is alaposan átalakítják.

Jim Boon főproducer az OXM-nek beszélt a vertikális pályatervezés új dimenziójáról. A Saints Row IV-ben helyet kap egy virtuális valóság, melyben a teljes várost bejárhatjuk, csak épp digitális, valótlan környezetben -- itt tudjuk használni a szuperképességeinket is. Steelport ilyenkor átalakul, megváltozik, és mivel akár repülni is tudunk, a pálya nemcsak horizontális, de vertikális vonalon is a játékmenet részévé válik. Így, bár a város nem nőtt egy métert sem, mégis nagyobbnak fogjuk érezni, mint a harmadik részben.

És persze a virtuális tér is megnöveli a bejárható terület érzetét: ha az idegenek elkapnak egy szereplőt, egy digitális börtönbe zárják, hogy a saját környezetükben törhessék meg. Jim szerint egy rakás érdekes pályaelemmel és épülettel találkozunk majd a Zin-univerzumban, szóval nem kell attól tartani, hogy beleununk Steelport koszos sikátorainak neonfényes világába.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!