A csapat hivatalosan még ugyan nem erősítette meg a csomag érkezését, de egy moddernek köszönhetően már tudjuk, hogy hamarosan, pár hónap múlva meg fog jelenni a készlet, ami egyúttal egy teszt is lesz a Saints Row 4-hez készülő, hasonlóan robosztus kithez.

Az idolninja nicknervű modder azt írta a blogján, hogy a programcsomag gyakorlatilag egy teljes fejlesztői készletnek felel meg, amivel új ruhákat, fegyvereket, autókat és küldetéseket lehet készíteni, sőt még a város kialakítását is módosíthajuk, ezzel lehetőséget biztosítva arra, hogy a kreatívok kvázi a végtelenségig kitolják a játék élettartamát.

A modder elmondása szerint a Volition Inc. keményen együttdolgozik a közösség tagjaival, hogy egy megfelelő dokumentációt készítsenek, tisztázzák a formátumok kérdését és azt, hogy milyen eszközökkel piszkálhatjuk meg a játékot. A csapat továbbá szemügyre veszi a Saints Row 2 állományait is, hátha ahhoz is tudnak készíteni valamit, mindezt pedig azért csinálják pont most, mert a Saints Row 4-hez is terveznek egy robosztus modkészletet, melynek ez lesz az úgymond tesztelése, elsősorban tapasztalatgyűjtés céljából.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Saints Row: The Third -- Megjelenés: 2011. november 8. -- Gépigény: CPU: 2 magos / 2000 MHz, RAM: 2 GB, VGA: SM 3.0, DX 9.0c / 320 MB, HDD: 10 GB