• Hamarosan az esport területére is betör a Farming Simulator
  • Az első szezonban összesen 10 versenyen mérhetik össze a tudásukat a 3 fős csapatok
  • A legjobbak pedig a 2020-as FarmConon mérkőzhetnek meg a bajnoki címért
  • A Giants Software a díjazásra összesen 250 ezer eurót fordít

Az elmúlt évek nagy divatja a battle royale láz mellett alighanem az esport. Minden fejlesztő, minden kiadó szeretne betörni erre a folyamatosan bővülő piacra, és nagyon úgy néz ki, hogy nincsenek ezzel máshogy a Farming Simulator játékokat jegyző Giants Software munkatársai sem. A stúdió ugyanis nemrég egy sajtóközleményben jelezte: hamarosan indul a Farming Simulator League.

A fejlesztőknek már korábban is kacsingattak az esport felé: 2017 óta évente szervezik a Farming Simulator Championshipet, a Farming Simulator League pedig lényegében ennek a bajnokságnak lesz az alaposan átgondolt és átalakított második évada. A szezon során a háromfős csapatok összesen tíz versenyen csaphatnak össze, a legjobb virtuális földművesek pedig a 2020-as FarmConon eshetnek egymásnak a bajnoki címért.

A győzelemmel pedig nem csak dicsőség és hírnév fog járni: a Giants Software összesen 250 ezer eurót (nagyjából 79,5 millió forintot) fordít a versenyek összdíjazására, ebből 100 ezer euró ( nagyjából 32 millió forint) a végső összecsapások során kerül majd szétosztásra.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!