A GTA IV-ben volt először hivatalosan multiplayer mód, ám ezt megelőzően már a Vice City, illetve a San Andreas is kapott egy-egy többjátékos szekciót a rajongóktól. Ez utóbbi nagy népszerűségre tett szert, részben annak köszönhetően, hogy az alapul szolgáló játék frissebb volt, másrészt pedig annak, hogy a játékosok többet kísérleteztek ezzel. Egy ilyen kísérletből született meg a See RPG, ami lényegében egy szerepjáték GTA körítésben.

A magyarok által futtatott, teljes lokalizációt kapott szerveren a játékosok egy, az események közepébe csöppent újonc szereplőként kezdik meg a karrierüket. Hősünkkel egy szigeten találjuk magunkat, ahol egy rövid akklimatizációt követően megszerezzük a telefonunkat és See City felé vesszük az irányt. Itt 250 ezer forinttal a zsebünkben megkezdhetjük az életünket, ám ahhoz, hogy valamire vigyük is, először érdemes munkát keresnünk. A városházán két lehetőség közül választhatunk: ha a legális útra lépünk, akkor a rendőrség vagy éppen az FBI kötelékében teljesítjük feladatainkat, ám ha az illegalitás a vonzó, akkor a maffia vagy az utcai bandák várnak minket.

Ahhoz, hogy csatlakozhassunk See City közösségéhez, nincs más dolgunk, mint regisztrálnunk egy valódi nevet (Vezetéknév_Keresztnév), és megismerni a játékszabályokat. Természetesen maga a játék is kötelező, ahogy a pár megát nyomó SA-MP nevezetű kliens, ez teszi ugyanis lehetővé azt, hogy másokkal együtt játszunk. Ha érdekel a dolog, akkor irány a See RPG hivatalos oldala, ahol minden egyéb információt megtalálsz!