A legfrissebb áldozat a Sega Racing Studio, amelyet a japán óriáscég 2005-ben hozott létre az angliai Solihullban. Igazi szuperteamnek indult, hiszen a szigetország jelentős műhelyeiből toboroztak tehetségeket, többek között a Codemasters, a Rockstar, a Rare, és a Criterion Games soraiból, vezetője az a Guy Wilday lett, aki korábban a Colin McRae Rally szériában is tevékenykedett. A célkitűzés egyértelmű volt: játékokat készíteni a nyugati piac számára, a Sega egykori legendás húzónevének számító autós műfajban.

A csapat állítólag több projekten is dolgozott, ezek közül csak egy jelent meg, a 2007. novemberi Sega Rally Revo (az utolsó szót az európai kiadásban elhagyták), mely közepes értékeléseket kapott, ám üzletileg egyértelműen bukásnak tekinthető. Hogy mi lett volna a többi cucc, melyek között egy eredeti IP is lett volna, más soha nem tudjuk meg, hiszen 8-án az anyacég közölte: bezárja a 60 fős stúdiót, a munkásokat megpróbálja szétosztani vállalaton belül.

A firma szóvivője eléggé nyíltan fogalmazott a Next Generation portálnak küldött e-mailben: „A Sega áttekintette a nyugati fejlesztőstúdiókat abból a szempontból, mennyire profitábilisak saját jogon, és sajnos a Sega Racing Studio ötéves terve nem ígér sikert a Sega üzletmenetében.