• A Shadow Complex 2009 egyik legjobb címe volt Xbox 360-on
  • Lehetséges, hogy készül belőle egy remastered változat
  • A PEGI értesülései szerint a remaster PC-re fog megjelnni
  • Eleddig senki nem kommentálta a dolgot

2009-ben jelent meg Xbox 360-ra a Chair Entertainment és az Epic Games közös gyermeke, az oldalnézetes Shadow Complex. Eme kis pofonegyszerű platformjáték nagyon hamar népszerűvé vált a konzol felhasználói között, magas értékeléseket kapott és több díjat is bezsebelt.

Nos, úgy tűnik, hogy a Shadow Complex az Xbox 360-ról átkerül PC-re, már ha hinni lehet a Pan European Game Information (PEGI), azaz az európai korhatár besorolásért felelős szervezet honlapjának. Ott ugyanis megjelent a Shadow Complex Remastered cím, mint tizenhat éven felülieknek ajánlott játék. Az érdekesség az, hogy platformnak nem az elsőre elvárt Xbox One-t, hanem a jó öreg PC-t jelölték meg.

shadow-complex-remastered-pegi-rating-1.png

Eleddig senki nem tett semmiféle nyilatkozatot az ügyben, még azt sem lehetett igazán hallani, hogy a Shadow Complex átesik egy felújításon. Ez persze még távolról sem jelenti azt, hogy a hírnek nincs valóságalapja – ugyanakkor az sem kizárható, hogy a PEGI honlapján szimplán elírták a platformot. Mert azért furcsa lenne, ha egy Xbox 360-ra megjelent játék remasterelt verziója Xbox One-ra nem, csak PC-re jelenne meg.