• A Shenmue 3-t 2015-ben kezdték el fejleszteni
  • Először a Steamen jelent volna meg, de Epic exkluzív lett
  • Innen kezdve a botrány egyre csak nőtt

Amilyen lelkesedéssel várták a rajongók a Shenmue 3-at, olyan gyorsan lett belőle botrány, amikor kiderült, hogy az Ys Net legendás játékának folytatása, a Shenmue 3 Epic exkluzívként jelenik meg. Nagyon sokan nagyon sok pénzt adtak a fejlesztőknek a játékra, de az Epic kijelentette, hogy senkinek nem adja vissza a befizetett összeget, majd azt, hogy a Valve hibája, hogy nem oszt Shenmue 3 kulcsokat. Július elején mégiscsak kiderült, hogy lesz pénzvisszatérítés, melyről már kiderült, hogy minösszesen két hétig tart. Tegnap az Ys Net újabb levelet küldött, melyben leírták, hogy lehetőség van arra, hogy a támogatók Steames kulcsokat igényeljenek, de egyáltalán nem biztos, hogy azt meg is kapják.

"Elfogadunk igényeket Steames kulcsokra, ugyanakkor fennáll annak a lehetősége, hogy ezeket a kulcsokat nem fogjuk tudni szállítani. Minden attól függ, hogy mire jutunk a Valve-vel folyó tárgyalásokon. Az erről szóló bejelentést megírjuk a Kickstarter frissítések között, amint az egyeztetések véget érnek."

Ha valaki a pénzvisszatérítést kéri, az három hónapig tart majd, egyebekben van lehetőség PS4 verziót kérni, melyre október 3-ig van mindenkinek lehetősége.

Ti mit szóltok az újabb fejleményhez?

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!