A kiegészítő 400 évvel az alapjáték eseményei előtt játszódik, a Gempei háború idején, mikor a Taira-, a Minamoto- és a Fudzsivara-família hat klánja esett egymásnak a sógun cím megszerzése érdekében. Az új kampány során ezen klánok egyikét vezényelhetjük majd, de mivel több száz évet utazunk vissza az időben, így a jól ismert egységekről le kell mondanunk.

Shogun II: Total War  Rise of the Samurai DLCShogun II: Total War  Rise of the Samurai DLCShogun II: Total War  Rise of the Samurai DLC

Az egyedül és többedmagunkkal is játszható történet során 16 szárazföldi és tíz hajós egység kerül bemutatásra, valamint négy új hőssel (Tetsubo Warrior Monk Hero, Onna Bushi Heroine), és négy új ügynökkel (Shirabyoshi, Junsatsushi Inspectors) is megismerkedhetünk majd, arról nem is beszélve, hogy az új klánoknak más-más erősségük van, egyszóval egy izgalmas, számos érdekes taktikai lehetőséggel kecsegtető kampánynak nézünk elébe.

A DLC hét euróba fog kerülni, a Creative Assembly azt azonban már nem kötötte az orrunkra, hogy pontosan mikor fog megjelenni a csomag.