Lance McDonald a hónap elején mutatta be, hogy a Silent Hills interaktív teaserében sosem voltunk egyedül, mert Lisa végig ott volt mögöttünk, úgy mozogva, hogy sohase csússzon be a látóterünkbe, csak néha hallhassuk, vagy megpillanthassuk az árnyékát. Most az úriember újabb felfedezést tett a törölt demóban.

silent-hills-pt-secret.jpg

Akik végigjátszották a Silent Hills P. T.-t, azok emlékezhetnek a fürdőszobára, ahol a kád hol üresen állt, hol vízzel volt tele. Alapvetően értelmetlennek tűnik, pedig Kodzsimáék bizony nem véletlenül rakták ezt oda. A kádnak lett volna egy harmadik változata, ezt fedezte most fel McDonald. A szcenárió ugyanis nem jelenik meg a demóban, de nincs ténylegesen törölve, így a PS4 memóriába betöltődik, ahonnét az említett úr előhalászta némi trükközéssel.

És, hogy mi az a harmadik fázis? Nos, akkor már nemcsak víz, hanem egy rothadó hulla is belekerült volna a kádba. És a holttest nem másé, mint a nyomunkban settenkedő Lisáé, így képet kaphattunk volna arról, miként halt meg. Hogy végül miért nem jelent meg ez a fázis a demóban, az valószínűleg örök rejtély marad, mivel a Silent Hills projekt már nem létezik, és a P. T. sem érhető el.