Tegnap a kanadai székhelyű Silicon Knights, amely többek között a Blood Omen: Legacy of Kaint, az Eternal Darkness: Sanity's Requiemet és a mostanság megjelent, és nem túl nagy sikereknek örvendő Too Humant is fejlesztette, 26 munkatársával bontott szerződést, de a cég felsővezetéséből mindenki a helyén maradt.

A hivatalos sajtóközlemény szerint semmilyen párhuzam nem vonható a Too Human csúfos szereplése és az elbocsátások között. A cég alapítója és jelenlegi elnöke, Denis Dyack szerint ez a játékfejlesztések természetes velejárója, hogy egy-egy cím elkészültét elbocsátások követik, de hozzátette, hogy mihelyst belekezdnek egy új játék fejlesésébe, szeretnék újra állományba venni ezt a 26 pórul járt egyént. Érdekesség, hogy a cég létszáma négy év alatt 180 főre duzzadt, és úgy látszik, ennyi embert már nem tudnak fizetni.

Ami pedig a szilíciumlovagok jövőre vonatkozó terveit illeti, Dyack semmi konkrétumot nem említett, csupán annyit, hogy az elkövetkezendő hónapokban nagy bejelentésekre számíthatunk, hiszen a cég új és izgalmas játékokon dolgozik.

Hogy a történet kerek legyen, érdemes megemlíteni a Too Human eladásait is, ami siralmas, tekintve a VG Chartz felmérését, ami szerint csupán 330 ezer példány talált gazdára az augusztus 19-i megjelenés óta. A játékot közel tíz éven át fejlesztették, de úgy látszik, nem lett kifizetődő a belefektetett munka, ugyanis a kritikusoknak, és az eladásokat nézve a játékosoknak sem tetszett a produktum, és így komoly veszélybe került a Silicon Knights azon terve, hogy egy epikus trilógiát faragjon a Too Humanből.