A SimBin 2003 júniusában alakult a svédországi Vara városában. Alapítója Henrik Roos, testvére, Johan, és Ian Bell. Henrik Roos korábban nemzetközi szintű autóversenyző volt, háromszoros svéd GT-bajnok, indult a FIA GT bajnokságban is, majd megalapította saját motorsport vállalatát Henrik Roos Motorsport and Motortorget AB néven, mely alkatrészek eladásával, tuningolással, egyedi gépek építésével és hasonlókkal foglalkozott, és mára már egy negyedszázados sikertörténet; testvére, Johan a cég marketingigazgatója volt.

SimBin: szülinapi ajándék – nekünkA srácok persze a motorsport minden ága, így a számítógépes szimulátorok iránt is érdeklődtek, és készítettek egy modot a F1 Challenge '99-'02 játékhoz, mely a FIA GT 2002-es szezonján alapult. Ez volt a vezérhangya, ezután állapodtak meg a FIA GT-vel egy hosszú távú, exkluzív licenc keretében a versenysorozaton alapuló játékok készítésében, és alapították meg a stúdiót. A többi immár, ahogy mondani szokás, történelem: a pár fős brigádból mára egy kb. 60-70 fejlesztőt foglalkoztató, két stúdióval és egy saját terjesztőcéggel rendelkező vállalattá nőtték ki magukat – mindössze öt év alatt. Mindez nem meglepő, és nem érdemtelen, elég csak felsorolni a játékaikat: GTR - FIA GT Racing Game (2005), GT Legends (2005), GTR 2 - FIA GT Racing Game (2006), RACE - The Official WTCC Game (2006), RACE - Catherham expansion (2006), RACE 07 - The Official WTCC Game (2007), GTR - FIA GT Racing Game (Xbox 360 - 2008), GTR Evolution (2008). Minőségi szimulátorok, ahogy RBaly kolléga fogalmazta a RACE 07 tesztjében, a tökéletességre való szüntelen törekvés, mindez a szakma és a játékosok elismerésével kísérve.

SimBin: szülinapi ajándék – nekünkAz ötéves fennállás megünneplése gyanánt a srácok épp ezért, megköszönve a vásárlók bizalmát és ragaszkodását, ajándékkal kedveskednek: egy ingyenes kiegészítővel a RACE 07 játékhoz, Andy Priaulx Crowne Plaza Raceway címmel. Egy trópusi szigeten lévő, hófehér homokú strandok, pálmafák és luxusszállók között kanyargó pályáról van szó, mely a legprofibb versenyzőket is komoly kihívás elé állítja, így aztán két igazi világsztár autójával próbálhatjuk meg a lehetetlent: célba érni.

SimBin: szülinapi ajándék – nekünkAz egyikük Andy Priaulx, a háromszoros WTCC és egyszeres ETCC bajnok, akinek gyönyörű BMW 320si versenygépét  (fent) terelgethetjük a kockás zászló felé. Másikuk Fabrizio Giovanardi, az ITCC (olasz túraautó-bajnokság) egyszeres, az ETCC háromszoros bajnoka, a BTCC (brit túraautó-bajnokság) tavalyi győztese, az ő Vauxhall Vectrájába (lent) ülhetünk bele. Nem mindennapi élmény lesz, annyi szent...

Akinek megvan az eredeti játék, a csomagot letöltheti a Steamről. Sok sikert, jó versenyt!