Nem csalás, nem ámítás: 15 hónap alatt a Skylanders-sorozat összesen több mint egymilliárd dollárt termelt világszerte. Ebbe a hatalmas összegbe persze nem csak a videojátékok tartoznak bele, de a hozzájuk tartozó figurák is, melyekből szintén rekordmennyiségűt értékesített az Activision.

Az Egyesült Államokban és Európában összesen 100 millió figura talált gazdára 2012 folyamán, több, mint bármely más akciófigurából -- gondolom mondanom sem kell, hogy milyen népszerű játékszériákat mosott le a színpadról a Skylanders. A statisztika univerzális nyelvére lefordítva ez azt jelenti, hogy naponta átlagosan 211 ezernél is több műanyag hőst vásároltak a gyerkőcöknek, kétszer annyit, amennyit egy ember szíve naponta ver -- még több érdekes infó olvasható le a lent látható, hivatalos infografikonról, mely kattintásra megnő.

A Skylanders: Giants (a sorozat legutóbbi, adatlapunkon is szereplő része) a PC Guruban is jól szerepelt, Bate 80%-ra jutalmazta az elsősorban gyerekeknek, de gyermeklelkű felnőtteknek is ajánlható programot.

Ti próbáltátok már, és ha igen, tetszett?

Skylanders franchise-- Túl az egymilliárdon!