• Részleges ítélet született a Slender Man perben
  • Anissa Weier elmegyógyintézetbe kerül

Az elképesztő és hihetetlenül kegyetlen gyilkossági kísérlet történetét Chocho írta meg még 2014-ben. A bírósági tárgyalás azóta lezajlott, és nem olyan rég megszületett az egyik ítélet, legalábbis az egyik lány esetében. A két vádlott megpróbált fiatalkorúak bírósága elé kerülni, hiszen így a rájuk várt ítélet is kisebb lett volna. Azonban a bíró, a cselekmény durva, előre eltervezett és brutális volta miatt úgy rendelkezett, hogy a gyerekeknek felnőttként kell bíróság elé állniuk.

Az elmúlt három és fél év alatt azonban érdekes dolgok derültek ki. Morgan Geyserről az igazságügyi szakértők megállapították, hogy skizofréniában szenved, ugyanakkor Anissa Weirt is elmebetegnek találta az esküdtszék, így megerősítve az immár 16 éves lány vallomását, ami szerint bűnösnek mondta magát, azonban nem ismerte el felelősségét, egészségügyi állapota miatt. Ennek megfelelően a bíró, Michael Bohren 25 évre elmegyógyintézetbe küldte a kiskorú elkövetőt, beleszámítva a büntetésbe a vizsgálati fogságban eltöltött időt is. 2039-ben, 37 évesen fog szabadulni.

Morgan Geysernek pedig vádalku keretében nem kell bíróság elé állnia, ugyanakkor ő is elmegyógyintézetben fog maradni, egyelőre meg nem nevezett ideig. A leány orvosi vizsgálata még októberben kezdődött meg, a végleges ítélet kimondására pedig februárban kerülhet sor.

Huszonöt év nagy idő, akár börtönben, akár elmegyógyintézetben tölti el valaki. A kérdés: mi lesz azután, ha kiszabadul?...

anissa-weier.jpg