• 156 ezer dollárért cserélt gazdát egy bontatlan Super Mario Bros. 3
  • Ennél több pénzt soha nem fizettek még ki videojátékért

Egészen hihetetlen rekordról számolt be a minap a Heritage Auctions árverezőcég, bejelentették ugyanis, hogy 156 ezer dollárért, átszámítva közel 50 millió forintért cserélt gazdát egy bontatlan Super Mario Bros. 3 példány. Ez új rekord: korábban sosem fizettek még ennyit videojátékért – a korábbi csúcsot egy másik Mario-játék, egy szintén bontatlan Super Mario Bros. állította fel idén júniusban, 114 ezer dollárral.

soha-nem-fizettek-meg-annyit-videojatekert-mint-ezert-a-kulonleges-super-mario-bros-3-peldanyert.jpg

A képen is látható NES szoftver a Wata értékelése alapján 9.2 A+ értékeléssel bír az állapotot tekintve, a különlegességét azonban nem ez adja. A frissen elárverezett példány ugyanis a játék legkorábbi kiadása, amit úgy lehet felismerni, hogy a "Bros." felirat nem jobbra, hanem balra igazítva szerepel a dobozképen, némileg kitakarva Mario egyik kezét – ez a változat pedig óriási ritkaságnak számít.

"Nagyon elégedettek vagyunk azzal, hogy egy éven belül kétszer is sikerült megdönteni a világrekordot. Ami azt illeti, nem meglepő, hogy ismét egy Mario-játék érte el ezt, hiszen sokan ezeken nőttünk fel" – nyilatkozta a Hericate Auctions videojátékokért felelős igazgatója, Valarie McLeckie.

Egy másik videojátékos licitrekord is megdőlt egyébként a HA pénteki aukcióján, a Pokémon Red egy közel tökéletes, Wata 9.8 A++ besorolású, bontatlan példánya ugyanis 84 ezer dollárért kelt el, ami a legnagyobb összeg, melyet valaha fizettek Pokémon szoftverért. Az árverés során összesen több mint egymillió dollárért cseréltek gazdát videojátékok – ilyesmire sem volt még példa korábban.