• Lezárult a Nintendo Play Station árverése
  • 360 ezer dollárért cserél gazdát a konzol
  • Ez az egyetlen ismert prototípus a gépből

Még a tavalyi év végén röppent fel a hír, hogy az egyetlen ismert Nintendo Play Station hamarosan új gazdára fog lelni, miután a tulajdonos, Terry Diebold úgy döntött, licitre bocsátja a masinát. Aki esetleg nem hallott volna róla: ez a SNES CD-ROM meghajtóval szerelt változata, amiből közvetlenül végül nem lett semmi - a Sony viszont ez alapján alkotta meg a PlayStationt. A többi pedig már történelem...

februarban-elarverezik-a-nintendo-playstationjet.jpg

Na de vissza az árveréshez: a nyitóajánlat 31 ezer dollár volt, végül pedig 300 ezer dollár lett a győztes licit. Ez az egyéb költségekkel együtt 360 ezer dolláros ajánlatot jelent, ami elég soknak hangzik, hiszen átszámítva több mint 100 millió forintról van szó. De csak addig, amíg nem ássuk bele magunkat az előzményekbe, Diebold ugyanis korábban azt állította, hogy évekkel ezelőtt egyszer már visszautasított egy 1.2 millió dolláros ajánlatot, vagyis a mostani négyszeresét - ez alapján igencsak áron alul ment el a masina.

A prototípusból egyébként állítólag 200 példány készült, ám ez az egyetlen, aminek a létezéséről tudni vélnek, a többi már az enyészeté lett.

Támogasd te is a PC Gurut!