• Rekord bevétellel zárta az üzleti évet a Ubisoft
  • A jövőben nagyobb hangsúlyt fektetnek a nagyszabású free-to-play címekre

Robogunk tovább a pénzügyi beszámolókkal, hiszen a Ubisoft is üzleti évet zárt, méghozzá nem is akármilyet: a 2,22 milliárd eurós összbevétel azt jelenti, hogy az elmúlt négy évet tekintve már harmadik alkalommal jelentett rekord bevételt a kiadó, ezúttal 39 százalékos növekedést produkálva az előző esztendőhöz képest. Ami az eredményt illeti: emellé 105 millió eurós nyereség társul, szemben az előző év 124 millió eurós veszteségével.

A nagy sikerek elsősorban az Assassin's Creed Valhalla kiemelkedő teljesítményének köszönhetőek, mely a bevételeket tekintve a széria eddigi legsikeresebb epizódja. Ennek megfelelően "az eddigi legnagyobb, leghosszabb és legerősebb" megjelenés utáni támogatásra számíthat, ahogy arra a pletykák is utalnak.

Ami az áprilisban indult új üzleti évet jelenti: a Skull & Bones most sem fog megjelenni, érkezik ugyanakkor a Far Cry 6, a Rainbow Six Quarantine, a Riders Republic, a The Division Heartland és a Roller Champions. A kiadó emellett megerősítette azt is, hogy a többször is csúsztatott Prince of Persia: The Sands of Time Remake is ebben az időszakban várható.

A kiadó kitért arra is, hogy az eddigi "3-4 AAA-kategóriás játék évente" stratégia helyett (pontosabban mellett) nagyobb hangsúlyt fognak fektetni a csúcskategóriás free-to-play játékokra a jövőben.