• Egy félbehagyott Assassin's Creed projektről beszélt egy francia bennfentes
  • J0nathan szerint a harmadik Assassin's Creed Valhalla DLC miatt nem készült el

A közelmúltban már hallottunk arról, hogy a május 13-ra csúszó Wrath of the Druids, illetve a második kiegészítő, a The Siege of Paris mellett egy harmadik DLC is készül az Assassin's Creed Valhalla mellé, a széria kapcsán általában jól értesült bennfentes, J0nathan pedig most egy friss videóban mesélt kicsit arról, mi is zajlik jelenleg a játék körül.

Amíg nem kellett újragondolni a megjelenési naptárat a koronavírus-járvány miatt, addig úgy volt, hogy 2022-ben egy teljesen új játék érkezett volna, nagy valószínűséggel a Ubisoft Sofia fejlesztésében. Ez a rész az eredeti tervek szerint a keresztes háborúk idején játszódott, melyben Oroszlánszívű Richárd egyik testőrét irányíthattuk volna, de két másik játszható karakterről is szó esett. Ami még érdekesebb, hogy a játékmenet merőben eltért volna az eddigiektől: kisebb, különálló és csak részben nyitott pályákon kellett volna végigmennünk – a francia bennfentes az Uncharted-játékokhoz hasonlította a koncepciót.

Azt nem tudni, hogy a Ubisoft vajon csak félretette vagy véglegesen le is lőtte a projektet, az azonban szerinte biztos, hogy ehelyett – a Valhalla pozitív fogadtatását meglovagolva – érkezik majd a harmadik, Meteor kódnéven futó DLC, amely legkorábban 2022 januárjában jelenhet meg. Míg a következő teljes értékű játék jó eséllyel csak 2023-ra (de legkorábban is 2022 végére) készülhet el.