• Az ArenaNet alkalmazottakat bocsátott el
  • A hírek szerint a leépítés négyszáz embert érint
  • A Guild Wars 2 már hétéves játék

A 2000-es évek közepén, amikor a Blizzard sok-sok dolláros havidíjat kért a World of Warcraftért, az ArenaNet azzal hívta fel magára és a Guild Wars-ra a figyelmet, hogy az alapjáték megvételén túl nem kért pénzt a további játékért. A játék jól sikerült, további kiegészítők jelentek meg hozzá, majd 2012-ben a teljes értékű folytatást is megkaptuk, azonban a Guild Wars 2 is már hétéves játék, az ArenaNet pedig bejelentette, hogy elbocsátásokra kényszerült, ami része a vállalat újraszervezési folyamatának.

"A játékokból származó bevételeink úgy csökkenek, ahogy az öregedne. A fejlesztések elnapolása további lyukakat eredményezett a jövedelemszerzésben, míg a működési költségeink emelkednek" - olvasható abban a levélben, amit az alkalmazottak kaptak.

A PC Gamer kérdésére az ArenaNet megerősítette az értesülést. "A még nem bejelentett projektjeink mellett megerősíthetem az elbocsátásokat. Ez a folyamat része egy nagyobb átszervezési folyamatnak az NCSofton belül, ugyanakkor a Guild Wars és a Guild Wars 2-t ez nem érinti, és a jövőben érkező tartalmakat sem."

Ezek szerint a Guild Wars 2-höz még készül valami, de hogy ennek bejelentésére mikor kerül sor, nem lehet tudni. Ti még játszotok a Guild Wars 2-vel?

arenanet-logo.jpg