• A Warner sikeresen levédette a Nemezis-rendszert
  • A szabadalom akár 2035-ig is fenntartható lesz

A Warner Bros. Interactive Entertainment már évekkel korábban is bepróbálkozott azzal, hogy levédessék a Middle-earth: Shadow of Mordor, illetve a Middle-earth: Shadow of War által használt nemezis-rendszert, első nekifutásra azonban nem jártak sikerrel. Nem adták fel ugyanakkor, és úgy tűnik, megérte kitartónak lenniük, az IGN ugyanis arról számolt be, hogy az Amerikai Szabadalmi és Védjegy Hivatal (USPTO) nemrég elfogadta a szisztéma levédetését.

sok-evnyi-probalkozas-utan-a-warner-vegul-sikeresen-levedette-a-nemezis-rendszert.jpg

A szabadalom hivatalosan február 23-án fog érvénybe lépni, ezt követően csak a Warner játékaiban lehet hasonló rendszert használni – mindenki másnak licencdíjat kell fizetnie, vagy legalább annyit változtatnia a szisztémán, hogy ne minősüljön jogtalan felhasználásnak. Ha a Warner fizeti az ehhez szükséges díjakat, akkor a szabadalom akár 2035-ig is fenntartható lesz.

A nemezis-rendszer lényege, hogy a játékban szereplő NPC-k emlékeznek a játékos cselekedeteire, így ennek megfelelően reagálnak a későbbiekben. Emellett pedig a karakterek kinézete és játékon belüli hierarchiája is folyamatosan változik attól függően, hogy a játékos mit tesz.