Nagyon különös üzenet lepte meg a Watch Dogs című, jövőre érkező Ubisoft-játék rajongóinak egy részét: arra kérték őket, hogy sürgősen iratkozzanak fel Damien Hirst képzőművész fiktív hasonmása, Joseph Demarco galériájának a weboldalára. Miután így tettek, kaptak egy e-mailt, melyben a galéria munkatársai megüzenik, hogy mivel Mr. Demarco váratlanul elhunyt, ezért a tervezett kiállítása is elmarad -- aki esetleg nem emlékezne, Demarcót a Watch Dogs E3-as bemutatójában nyírta ki a hacker főszereplő, méghozzá nem kicsit látványos módon.



Bár eddig ez nem több egy sima reklámnál, ezt követően ötszáz játékos kapott olyan e-mailt, melyben az összes feliratkozott ember e-mail címe szerepelt! Paranoiás játéknak paranoiás reklám? Beteg ötlet és sajnos nem is biztos, hogy jó, mert most több százan panaszkodnak rá, hogy vadidegenektől kapnak mindenféle üzeneteket, amiért belementek ebbe a kis játékba.

Hogy reklám avagy bug áll a háttérben, kérdéses, de a Kotaku szerint a Ubisoft valamit variált, mert a többi játékos nem kapott már ilyen üzenetet. Akárhogy is, egy tény: ha a Watch Dogs világában az információ a kulcsfegyver, akkor ez a disztópia még annál is félelmetesebb, mint amilyennek elsőre gondoltuk.