A Sonic és a minőség az elmúlt években nem volt egymás szinonimája; felemás, illetve egyenesen rossz játékok követték egymást, olyan sok, hogy a legnagyobb rajongókban is megtört a lelkesedés. Ez nagy probléma, hiszen a kék sündisznó a játékipar egyik legkönnyebben felismerhető alakja, egy igazi klasszikus, amit kár lenne veszi hagyni -- ezt persze a SEGA is tudja, így igyekszik felfrissíteni a franchise-t.

A kiadó tegnap este jelentette be, hogy három fronton támadva felfrissíti a Sonic szellemi tulajdont. Egyrészt kapunk egy új játékot Nintendo Wii U és Nintendo 3DS platformra, aztán érkezik egy tévésorozat, valamint egy sor csecsebecsét vehetünk majd meg. Mindezek természetesen kinézetre teljes összhangban lesznek egymással, maga a stílus pedig igyekszik megragadni az egyes karakterek egyedi vonásait, miközben megtartja a Sonic név alapértékeit.

A Sonic Boom című játékot Wii U-ra a Big Red Button Entertainment, míg 3DS-re a Sanzaru Games fejleszti a Sonic Team közreműködésével, s az ígéretek szerint egy, az eddigiektől teljesen eltérő, az együttműködésére koncentráló játékélményt fog nyújtani. A Nintendóval kötött megállapodásból született harmadik projekt kihasználja majd a két konzol egyedi lehetőségeit, felfrissítve a sorozat hagyományos elemeit -- a sok sebesség és platformszekciók mellett a felfedezésnek és a harcnak is jut hely, valamint az új Enerbeam mechanizmussal teljesen új módon ismerkedhetünk meg a játékvilággal. Megjelenési dátum egyelőre nincs.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A rajzfilmsorozat a SEGA of America és az OuiDO! Productions közös munkája lesz. Az első évad 52, egyenként 11 percből álló epizód lesz, átívelő szál nélkül, vagyis minden egyes rész a saját kis zárt története lesz, ami a sajtóközlemény szerint egy karakter személyes esetével nyit, ami egy nagy, akciódús jelenetben éri el a végkifejletet. A Sonic Boom tévésorozat valamikor idén indul el, de egyelőre csak az észak-amerikai Cartoon Network és a francia CANAL J és GULLI csatornán.

Végezetül a merchandisingról is essen szó, hiszen ez lesz az utóbbi idők egyik legnagyobb ilyen volumenű SEGA-projektje. Az új főpartner a TOMMY, amely plüss- és akciófigurákkal, távirányítású modellekkel, autókkal és egyebekkel készül, valamint a cég intézi a nemzetközi licencelés feladatát is, aminek révén Sony Boom tematikájú ruhák és italok is feltűnnek majd.

A Sonic és a SEGA tehát nagy visszatérésre készül, s noha láttunk már hasonlóan nagy ígéreteket füstbe menni, bizakodóak lehetünk, hogy ezúttal akár valami jó is kisülhet ebből az egészből.