• Hatalmas botrányba keveredett számos játék írója, Chris Avellone
  • A Techland és a Paradox Interactive is elhatárolódott tőle

Az elmúlt napokban jókora botrányba keveredett számos videojáték és képregény írója, Chris Avellone, akit a közelmúltban többen is szexuális ragadozóként jellemeztek – konkrét történeteken keresztül elmesélve, hogyan itatott le nőket bizonyos rendezvényeken. Ahogyan arra számítani lehetett, az eset nem is maradt következmények nélkül: az Avellone-nal kapcsolatban lévő fejlesztőcsapatok sorra jelentik be, hogy elhatárolódnak az írótól.

sorra-hatarolodnak-el-a-fejlesztocsapatok-a-szexualis-zaklatassal-vadolt-chris-avellone-tol.jpg

"A szexuális zaklatással kapcsolatos ügyeket nagyon komolyan vesszük, és semennyire nem toleráljuk őket – ez ugyanúgy igaz az alkalmazottakra, mint a külsős munkatársakra, köztük Chrisre. Ezért Chris Avellone-nal közösen úgy döntöttünk, hogy véget vetünk az együttműködésünknek" – áll a Techland közleményében, akik a Dying Light 2 kapcsán dolgoztak együtt az íróval.

A Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 mögött álló Paradox Interactive is elhatárolódik Avellone-tól.

"Chris Avellone rövid ideig együtt dolgozott az írói csapattal a játék fejlesztésének korai fázisában, ebből a munkából azonban némi módosítás után semmi nem marad benn a játékban" - nyilatkozta a kiadó egyik képviselője.

A The Waylanders című RPG készítői is könnyen lehet, hogy lemondanak Avellone hozzájárulásáról.

"Chris Avellone már nem kötődik a Gato Studióhoz vagy a The Waylanders projekthez. [...] A megbízás az előző héten véget ért, az általa biztosított tartalom pedig a fejlesztés előrehaladtával felülvizsgálaton esik majd át" - írják a Twitteren.