A Darkest of Days egy FPS lesz, melyben az emberiség legsötétebb korszakain át kell időutaznia a játékosnak, hogy biztosítsa fajunk jövőjét. A játék úgy kezdődik, hogy pillanatokkal csúnya elhalálozása előtt kiragadja a főszereplőt a saját idősíkjából egy titokzatos szervezet, majd előáll az említett küldetéssel. Így a történelem több fordulópontjánál is jelen leszünk, mint a szervezet ügynöke.

A játékmenet nem lesz unalmas, hiszen egyaránt lesznek akciódús részek és taktikus megközelítést igénylő feladatok is, mint például a lopakodás vagy a mesterlövészet. A helyszínek még változatosabbnak ígérkeznek: egyik pillanatban a hunok ellen harcolunk az első világháborúban, a következőben már az amerikai függetlenségi háború egyik legvéresebb csatájában találjuk magunkat, a Potomac folyó partján - ezek szerint a korszakok alaposan össze lesznek keveredve, de amíg a több tucat pályán átverekedjük magunkat, szépen lassan kiderítjük a szervezet titkait is. Lesz egy ötletes húzása is a játéknak, ugyanis néha az egyik oldalon harcolunk, később a másik oldalon is ki kell javítani pár hibát, így a konfliktusokat mindkét fél szemszögéből átélhetjük majd.

A grafikáért és a fizikáért az 8Monkey saját fejlesztésű motorja, a Marmoset felel, amely minden szempontból megfelel majd az ígéretek szerint az új generációs elvárásoknak. Történet terén is nagy dolgokkal kecsegtetnek, majd meglátjuk, mi lesz belőle. A játék honlapja 21 nap múlva indul be, egyelőre csak egy visszaszámlálás fut. Akkor fognak valószínűleg képeket és bővebb információkat nyilvánossá tenni, de az érdeklődést már most felkeltették.