Még 2021 decemberében mutatták be a The Game Awardson a Warhammer 40,000: Space Marine 2 első trailerét. A játék később a 2023-as Summer Game Festen tűnt fel és már akkor szó volt arról, hogy a történetet barátainkkal, vagy számítógép irányította karakterek segítségével is végig tudjuk majd vinni. A hányattatott sorsú, időszámításunk után 40 000-ben játszódó TPS hack-n-slash eredetileg 2023 telén (év végén) jelent volna meg, ami látható módon nem történt meg, mivel a stúdió 2024 szeptember 9-re tolta át a kiadást.

Warhammer 40,000: Space Marine 2, Games Workshop
 

Nem kis tempóval közeledik a játék megjelenése. A minden évben megtartott Warhammer Skulls Showcase-en, amit élőben közvetítettek a Warhammer hivatalos YouTube csatornáján, a stúdió most még több gameplay felvételt adott ki, továbbá csepegtetett pár információt a többjátékos elemekről is.

A szeptember 9-én érkező játékban 2 játékostársunkkal összeállva vihetjük végig a teljes storyt, ami mellé ráadásul kapunk egy Operations Mode-ot is. Ha nincsenek barátaink, akkor sem kell aggódni, a számítógépép is át tudja venni a másik kettő space marine felett az irányítást, így akár 'egyedül' is végig tudjuk játszani a történetet és az Operation Mode bármelyik küldetését.

A co-op mellé egy PvP játékmódot is belepakolt a Saber Interactive a játékba, így 6 a 6 elleni csatákban tudunk majd küzdeni a többi játékos ellen. A játék világa szempontjából fontos, hogy nem a space marine-ok fogják egymás ölni, az egyik oldalon ők lesznek, a másik oldalon a káosz által meghálózott (és sokkal menőbb) chaos marine-ok állnak majd.

Primaris vs Chaos Marine, Games Workshop

Végül, de nem utolsó sorban nem is lenne 2024-ben kiadott játék a Space Marine 2, ha nem pakolna bele a stúdió egy csomó személyre szabható kinézetet. Egyrészt 6 egyedi kaszt közül lehet majd választani, mindegyiknél egyedi fegyverekkel és képességekkel, másrészt a páncélt is átfesthetjük, sisakot cserélhetünk, matricázhatunk, felvehetünk egy csomó kiegészítőt stb. Mindent amit a Warhammer 40k asztali játékból ismerünk, azt rá tudjuk aggatni majd a power armorunkra.

Ti megveszitek majd a Warhammer 40,000: Space Marine 2-t?