• Lezajlott a Splatoon 3 Direct
  • Ezáltal rengeteg infó kiderült a Splatoon 3-ról
  • Többek között a pályák száma, és egy új játékmód

2015-ben, Wii U-n mutatkozott be az őrületes tintakaland, a Splatoon. Az arénashooter legnagyobb sajátossága, hogy színes tintával eshettek egymásnak a játékosok, pontosabban a pályának, hisz az a csapat nyert, akinek a színe dominált a meccs végére. Az már tegnap tudható volt, hogy a széria harmadik részéről ma többet is megtudhatunk a Splatoon 3 Direct keretein belül, ami rendben le is zajlott, íme a legfontosabb dolgok:

A szeptember 9-én érkező Splatoon 3 a megjelenésekor 12 pályát tartalmaz majd, ebből néhány az első két részből, öt azonban vadonatúj, ezek névszerint a Scorch Gorge, Eeltail Alley, Hagglefish Market, Undertow Spillway, és Mincemeat Metalworks. A Nintendo azt is megígérte, hogy később a mapok száma nőni fog. Ezen felül egy új játékmód is bemutatkozott, ez a "Tricolour", melynek lényege, hogy egyszerre három, négy fős csapat küzd a pályán. Méghozzá olyan felállásban, hogy a Splatfest első felében 2 társaság verseng, majd a másodikban egy 3. csapat is beszáll a területfoglalásba, az aktuálisan vezető team a pálya közepén, míg a másik kettő annak két végén kezdi a locsolkodást.

"Return of the Mammalians" címre keresztelt, afféle tutoriálnak is felfogható sztorimód a készítők szerint epikus lezárása lesz a hét éve elkezdett történetnek, melynek főszereplője egy új Agent 3 lesz, aki a New Squidbeak Splatoon újonca, a harc pedig ismételten Octarian seregek ellen folyik egy Alterna nevű különleges helyen, Splatsville alatt. Végezetül pedig egy Tableturf Battle nevű kárgyajáték is helyet kap a Splatoon 3-ban, mely a játék területfoglalós módját kombinálja egy Tetrist idéző tereppel, a cél természetesen itt is a színek dominanciája a "pályán". a 150 megszerezhető kártyát a sorozat ikonikus fegyverei ihlették, és mind egyedi blokkokat tartalmaz, így minél többet birtoklunk, annál nagyobb az esély a győzelemre az 1v1 küzdelmek során. Természetesen induláskor mindenki kap egy kezdő paklit, hogy legyen mivel "csatába" indulni.