A szólista élmény mellett a multiplayer küzdelmekben is kipróbálhatjuk magunkat a Splinter Cell: Blacklistben, ugyanis a játékban visszatér a Spy vs Mercs, ráadásul két variációban; egy az öreg motorosoknak, akik a klasszikus élményre vágynak, egy pedig a pörgősebb, nagyobb összecsapásokat kedvelőknek. 

A Classic SvM pontosan ugyanolyan, mint ahogyan arra sokan emlékezhetnek, tehát összesen négy ember, kétfős csapatokra szedve feszül egymásnak. Az egyikük team célja, hogy az árnyékokat és a megmászható objektumokat kihasználva csendesen eljusson a feltörhető terminálokig, míg a másik társaság jól felfegyverkezve a szemtelen kémek megállításán dolgozik.

Ezzel szemben a Blacklist SvM már jóval pörgősebb opció, melyben összesen nyolcan játszanak. Itt az árnyékoknak valamivel kisebb jelentősége van, inkább az a fontos, hogy a felszereléseink, valamint aktív és passzív képességeink megfelelő használatával teljesítsük a feladatunkat, mely mellesleg ugyanaz, mint a klasszikus variánsban.

Splinter Cell: Blacklist -- Megjelenés: 2013. augusztus 23. -- Gépigény: CPU: 2 magos 2660 MHz, RAM: 2 GB, VGA: SM 4.0, DX 10 / 512 MB, HDD: 12 GB