Idén augusztusban újra lehetőségünk nyílik arra, hogy Sam Fisher gúnyáját felöltve megmentsük az Amerikai Egyesült Államokat a totális pusztulástól. A fenyegetést ezúttal terroristák jelentik, akik habozás nélkül hajtják végre a feketelistán feltüntetett támadásokat, abban az esetben, ha nem teljesítik a követeléseiket. 

A terroristák megállítását célzó hajszánk a világ számos egzotikus pontjára elvisz minket, s ha sikeresen megvédtük a hazánkat, jöhet a játék multiplayer módja, ahol a régi, ismerős játékszabályok szerint esnek egymásnak a kémek és a zsoldosok -- de ez még nem minden!

A Splinter Cell: Blacklist tartalmaz egy kooperatív küldetéscsomagot is, amiben egy bizonyos Briggs nevezetű társunkkal kell összehangolt munka mellett végrehajtani a változatos megbízásokat. Négyféle küldetéstípus vár ránk összesen 14 pályán, melyeket akár online vagy osztott képernyős módban is megpróbálhatunk teljesíteni.

Splinter Cell: Blacklist -- Megjelenés: 2013. augusztus 23. -- Gépigény: CPU: 2 magos 2660 MHz, RAM: 2 GB, VGA: SM 4.0, DX 10 / 512 MB, HDD: 12 GB