Elérkeztünk a Splinter Cell felzárkóztató harmadik és egyben utolsó részéhez. A történet szerint már 2012-ben járunk, a Conviction eseményeit követően pedig befellegzett a Third Echelonnak, illetve Sam Fisher úgy döntött, hogy lányával végérvényesen maga mögött hagyja a Nemzetbiztonsági Ügynökséget és annak minden mocskát és hazugságát, amin az elmúlt években keresztülvitte magát -- hősünk azonban nem távozhat csak úgy. 

Feltűnt a színen a magukat Gépészeknek nevező terroristacsoport, s azt követelik, hogy az Amerikai Egyesült Államok visszahívja a világszerte szinte mindenhol állomásozó csapatait. A követelésüket a Feketelistával nyomatékosítják, ami egy sor, egyre nagyobb és nagyobb pusztítást okozó merénylet, amit csak a frissen létrehozott, teljes szabadsággal megáldott Fourth Echelon akadályozhat meg Sam vezetése alatt.

Ez az eddigi legnagyobb fenyegetés az Egyesült Államokra, de szerencsére pont a legjobb embert találták meg a feladatra: Sam Fisher pályafutása során nem is egy globális krízisnek tudott gátat szabadni, így ha valakinek, akkor neki sikerülhet ezt is megállítani.

A felzárkóztató harmadik részében az előző két cikkben (1. rész, 2. rész) már részletesen kitárgyalt eseményeket fűztük fel egy idővonalra, arra az esetre, hogy ha valaki még csak most ismerkedik a sorozattal, kapjon egy rövid áttekintést arról, honnan indult és éppen holt tart a játékvilág egyik legjobban ismert ügynöke.

splinter-cell-idovonal-kis-kep.jpg