Amit erősen ajánlott megtenni, hiszen egy nagyszerű játék előfutáraként érkezik a Spore Lénylabor, melynek különálló demója máris megérkezett - ráadásul magyar nyelvű verziót tölthettek le szervereinkről -, holott csak június 17-én kellett volna napvilágot látnia. A demonstráció meglehetősen tág lehetőségeket biztosít ahhoz, hogy gyakorlatilag bármilyen teremtményt létrehozzunk. Csupán a fantáziánk szabhat határt, no meg a próbaverzióban zárolt testrészek - ám a repertoár még így is meglehetősen tág.

Spore Lénylabor demóA lényekről készíthetünk animált GIF-et avatárnak, klipet is felvehetünk, melyet aztán a játékon keresztül majd a YouTube-ra is feltölthetünk, és még sok más érdekesség vár mindenkit ebben a nagyszerű programban. Ám egyelőre csak offline módban tehetjük próbára magunkat, hiszen csak a hivatalos megjelenés után lesz lehetőségünk bejelentkezni az online módba, úgyhogy addig semmilyen ehhez köthető funkciót nem tudunk használni (ilyen például az előbb említett közvetlen YouTube feltöltés). Persze ez senkit nem érdekel, hiszen a lényeg elérhető - extrémebbnél extrémebb lényeket rakhatunk össze.

Na és halkan megjegyzem, hogy lehet készülni, edzeni, mert a játék magyar megjelenését követően indul a verseny a galériában, a legjobb beküldött lények között - de erről majd később!