A méretes szerkesztőprogram (több mint 300 mega a kicsike) elég sok lehetőséget nyújt a modderek számára, amíg a végleges változat megjelenik. Ebből a bétából ugyanis még hiányzik néhány dolog, többek között az új játékmód készítésének lehetősége is.

Egyedi tartalmat azonban - gondolok itt például pályákra, tárgyakra - kreálhatnak az erre vállalkozók. Ehhez kapnak pályakészítőt és egy szerkesztőprogramot, mellyel különféle objektumokat hozhatnak létre. A játék egyik multiplayer pályáját is megkapjuk a csomagban forrásanyagnak (később elérhető lesz mind a kilenc). A fejlesztők egy héten belül fellőnek egy oldalt, ami csak a modokkal foglalkozik. Az SDK ("Software Developement Kit") letölthető oldalunkról, vagy a játék honlapjáról is. Amint ezt véglegesítik, az egyjátékos módhoz is kiadnak egyet.
Necros

S.T.A.L.K.E.R. - editor és járgányokMár régóta felfedezte egy leleményes modder, hogy a játék készítői alapból működő járműveket szántak programjukba, megkönnyítve a közelekedést a hatalmas területeken. Nos, mindez a végleges változatból kikerült, de könnyedén reaktiválhatjuk a cuccot, és száguldozhatunk az anomáliákkal tarkított utakon. Jómagam is leteszteltem, és hatalmasat repesztettem egy lepukkant trabival, illetve egy hatalmas kamionnal, nem beszélve a katonai dzsippekről. Nagyjából 7-8-féle jármű található a játékban, melyek sérülnek, sőt külsőleg is rongálódnak, ha sokat ütközünk. Szerencsére menet közben használhatjuk a pisztolyunkat is, így egész komoly előnyhöz juttatva elárvult Stalkerünket csernobyli felfedező akciójában! A Transport mod-hoz már egy javítás is készült, de az oldalról letölthető verzió már tartalmazza az említett patch-et is. Minden egyéb tudnivalót megtaláltok a file leírásában magyarul, avagy a letöltés leírásánál!

Darths