A Star Citizen továbbra is a rajongók bizalmát élvezi, a napokban meghaladta a 38 millió dolláros támogatottságot. Tavaly ennyibe került a Riddick című mozifilm. Ezzel teljesült a 41. mérföldkő is, a miénk lehet Cano, az Oretani és a Kabal-rendszer. A Cano ad otthont a Carteyna vízi világnak, a Kabal egy kihalt naprendszer, amelyet egykor a tevarinok laktak, az Oretani pedig egy olyan átlagos rendszer, amelyet még a 25. században fedeztek fel, ám az ott létesített kolónia úgyszólván elveszett. Utóbbi kettőt amúgy a 40 millió elérésekor akarták felfedni, de úgy tűnik, változtattak kicsit az ütemterven.

Merthogy a 39. misi elérésekor bejelentenek a fejlesztők valamit, ami „segít meghatározni a Star Citizen jövőjét egy új perspektívából”, s majd ezt oldhatjuk fel 40 millánál. Igazán titokzatosak, azt meg kell hagyni, de az eddigi tendenciát elnézve nem kell sokat várnunk a megfejtésre, legrosszabb esetben is két hét múlva kiderül, mi ez az új cél.

Bónuszképpen a fejlesztőtoborzásba fogott Cloud Imperium Games megosztott egy korai koncepciórajzot a Banu kereskedőhajóról.