Még nagyon messze vagyunk attól, hogy a rekordmennyiségű pénzt összegyűjtő Star Citizen elkészülhessen, ám szerencsére nem kell csak képeket és videókat néznünk Chris Roberts (Wing Commander) új játékából, a Cloud Imperium Games ugyanis szakaszosan fogja megjelentetni a játékot a támogatók számára. Az első ilyen adag augusztus 29-én érkezik, s noha ez egy nagy mérföldkő a fejlesztés számára, túlságosan még nem szabad izgatottnak lenni.

Amit kapunk, nem más, mint egy virtuális hangár, ahol az űrrepülőgépeink pihennek. Ebben a helységben szabadon járkálhatunk, nézelődhetünk, s ülhetünk be a pilótafülkébe, sokkal többet azonban nem tehetünk -- legalábbis egyelőre. A támogatás mértéktől függően három különböző méretben érkező hangárok ugyanis a Star Citizen alapkövei lesznek, a játékosok jelenleg egymástól teljesen elszigetelt otthonai, ahonnan a majdan megjelenő teljes játék által kínált kalandokba vethetik bele magukat.

A hangárokat idővel fejleszteni és bővíteni fogják, többek között azzal a lehetőséggel, hogy a gépeinkkel egy szimulációban vehessünk részt. Ez egy virtuális világ a virtuális világban, amiben a többi játékossal harcolhatunk, ezzel fejlesztve a tudásunkat. A szimuláció lehetősége egyébként a teljes játék megjelenése után is elérhető lesz, ezt szánják ugyanis gyakorlómódnak a fejlesztők.

A Cloud Imperium Games tervei szerint a nagy fejlesztések kéthavonta fognak megjelenni, míg a kisebb bővítések hetente várhatók majd. Az első frissítés a hajók fejleszthetőségét hozza el, illetve lehetőséget ad arra, hogy ezeket a változtatásokat elmentsük.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!