A D23 Expón a Disney végre a nagyközönségnek is megmutatta a The Mandaloriant egy rövid, de hangulatos előzetesben, és az Obi-Wan Kenobira fókuszáló sorozatot is bejelentette, amiben Ewan McGregor ismét magára ölti a Jedi köpenyt. De van még itt valami, amire a rajongók epekedve várnak: a Star Wars Sagát lezáró Skywalker kora.

Figyelem, a következőek spoilerek tartalmaznak.

Az anaheimi rendezvényen le is vetítettek egy rövid szösszenetet, amiben láthattuk egy kis múltidézést a korábbi filmekből, Luke elmondta a 9. rész első trailerében elhangzott monológját, majd Palpatine közölte, hogy Rey útja a végéhez ér. Eztán pedig felcsendült Vader légzése, hősnőnk pedig dupla vörös pengével megáldott fénykarddal és fekete csuklyában jelent meg. Állítólag a videóban emellett még voltak csillagrombolók, méghozzá egy hatalmas flotta, és Rey összecsapott Poe Dameronnal is.

A videót hétfőn már azok is megnézhetik, akik nem voltak kint a D23-on, ugyanis ezen a napon publikussá teszik az interneten. Csak győzzük kivárni. Addig pedig itt az első, hivtalos poszter, ami szintén eléggé beszédes.

star-wars-episode-ix-the-rise-of-skywalker-poster.jpg