• A Star Wars: Battlefrontban lesz egy- és többjátékos mód
  • A többjátékos mód 64 játékost támogat majd
  • A hősrendszerrel válnak majd játszhatóvá a Star Wars ismertebb karakterei
  • A sztorimód az egész Star Wars sagán átvonul
  • A történet vége az Ébredő Erő előzménye lesz
  • 5 DLC-re számíthatunk, csomagonként három pályával és a 7. rész szereplőivel

Idén télen jó lesz Star Wars-rajongónak lenni, hiszen nemcsak a moziban tör ki újra a csillagok háborúja, de hosszú idő után a videojátékok közé is visszatér a franchise. Oké, voltak olyan „remekművek”, mint a Kinect Star Wars vagy a The Clone Wars-széria nyomán készült, játéknak csúfolt bughalmazok, de normális program már rég nem vitt el minket a messzi-messzi galaxisba.

Decemberben azonban visszatér a Battlefront a DICE tálalásában, s most erről osztott meg velünk friss – egyelőre meg nem erősített – részleteket a Making Star Wars című rajongói oldal, belsős informátorra hivatkozva.

A Battlefront sztorija átível az egész Star Wars sagán, s természetesen harcolhatunk majd a jófiúk (Régi Köztársaság, Lázadás, Köztársaság) és a rosszfiúik (Szeparatisták, Birodalom) oldalán is. A sztori nagyobb része az Egy új remény, A Birodalom visszavág és A Jedi visszatér idejében játszódik majd, de az előzmények korszakába is átugrunk, így például lesz lehetőségünk harcolni A Sithek bosszúja című epizódot nyitó coruscanti csatában. Az igazán érdekes része a sztorinak valószínűleg a vége lesz, ami afféle előzményként fog kapcsolódni Az ébredő Erőhöz. Továbbá az a hír járja, hogy a kampány hosszabb lesz a mai átlagjátékok kampányánál. Reméljük, hogy ez nem azt jelenti, hogy öt helyett hat óra alatt lehet végigjátszani…

Ami a többjátékos módot illeti, mint az utóbbi idők Battlefieldjeiben, ebben is 64-en eshetünk majd egymásnak. A multiplayer egyik fő eleme a hősrendszer (hero system) lesz, amelyben adott célok elérése után játszhatóvá válnak a Galaxis hősei. A DICE természetesen a DLC-ktől sem kímél meg minket, ha minden igaz, öt csomagot kapunk majd, három-három pályával, és a hetedik epizód új szereplőivel.

Ez eddig nem is hangzik olyan rosszul, nem igaz?