The Walking Dead
Az első kép megjelenésekor még szkeptikusak voltunk

Dan Connors, a Telltale Games társalapítója a Red Bullnak adott interjújában beszélt a csapat álmairól. Az ex-LucasArts dolgozókból álló Telltale váratlan sikert aratott a The Walking Dead című képregény alapján készült kalandjátékkal, melyet a tavalyi VGA-n az év játékának választottak, s melyből 8,5 millió epizódot vásároltak meg világszerte. Dan szerint a csapat lelkesebb, mint valaha, arra a kérdésre pedig, hogy milyen játékokat fejlesztenének legszívesebben, így felelt:

"Mivel a LucasArtsnál kezdtünk, mindig is úgy éreztük, hogy remek Star Wars-játékot tudnánk asztalra tenni. Az is izgat bennünket, hogy milyen lenne mélyebb történetet vinni egy már létező franchise-ba, mint a Halo vagy a Half-Life." -- mondta.

Elárulta továbbá, hogy most épp a The Walking Dead második évadának alapjait fektetik le, s hogy más médiák terén a Mad Men: Reklámőrültek, a Trónok harca és a The Walking Dead tévésorozatok szolgáltatják számukra a legtöbb ihletet -- nem csoda, hisz bár a Telltale játékokat készít, a csapat évek óta epizodikus modellben gondolkodik.

Ami a Star Wars kalandjátékot illeti, kérdéses, lesz-e valami belőle, mert a Disney Interactive látszólag nem érdeklődik a videojátékok piaca iránt. A Halo és a Half-Life pedig eleve elképzelhetetlen, noha mi is szívesen látnánk egy szívszorító történetet a Combine által megszállt egyik metropolisz romjai között.