• Megérkezett a Star Wars Jedi: Fallen Order launch trailere
  • Az EA 6-8 millió példányt szeretne kiszállítatni a következő fél évben
  • Dolgoznak még egy eddig be nem jelentett Star Wars játékon

November 15-én jelenik meg a Star Wars Jedi: Fallen Order (méghozzá Steamen is), egy történetközpontú, többjátékos mód és mikrotranzakció nélküli játék, amihez furcsa mód még DLC-ket sem terveznek. Mindezt az EA égisze alatt! Próbálok visszaemlékezni, mikor volt utoljára ilyen, de csak a Dead Space első része ugrik be.

Na, elég a csodálkozásból. Szóval, alig két hét múlva belebújhatunk Cal Cestis Jedi padawan bőrébe, aki túlélte a 66-os parancsot, és most bujkálni kénytelen a Birodalom és a rá vadászó Inkvizítorok elől. Persze régóta tudjuk, hogy a Jedik nehezen bírják az ilyesmit, szóval, ahogy az a lenti launch trailerből is kiderül, Cal hamar fénykardot ragad és megpróbál szembeszállni Darth Sidious rezsimjével.

Sokan bizakodunk, hogy végre kapunk egy jó és botrányok nélküli Star Wars játékot. Vannak is pozitív előjelek. A játékot fejlesztő Respawn jó iparosokból áll. Az EA nemrég megmutatta a sajtónak és a streamereknek a játékot, akik szintén pozitív kritikákkal illették a Fallen Ordert – szóval nem rejtegetik.

És talán az is bizakodásra ad okot, hogy az EA maga is nagy reményeket fűz a játékhoz, legalábbis a második negyedévet záró üzleti jelentésükben azt írták, hogy a 2020-as üzleti év végéig 6-8 millió példányt szeretnének eljuttatni a viszonteladókhoz.

Ugyanebből a jelentésből az is kiderült, hogy a két Star Wars Battlefrontból együttesen 33 millió példány fogyott, és Blake Jorgensen azt is megemlítette, hogy dolgoznak még egy Star Wars cuccon, amit a 2022-es üzleti évben vagy még az előtt adnának ki. Hogy mi az, azt nem részletezte, viszont érdekes módon a DICE-t nem említette, vagyis feltehetően nem ők ügyködnek egy következő Battlefronton, aminek elkészülésében még a fejlesztők sem biztosak.