A december 12-én esedékes VGA 2009 díjátadón, mint azt már jeleztük, koránt sem a kritikusok véleménye alapján sorrendbe állított játékokon lesz a hangsúly, hanem az exkluzív bejelentéseken. Eddig annyi biztos, hogy a 2K Games és egy a nevét eltitkoló fejlesztőcsapat új játékokkal jelentkezik (a pletykák szerint a Gears of War 3-at is bejelentik), ám ami még ezeknél is fontosabb, -- különösen egy Csillagok háborúja-rajongó szemszögéből --, hogy a LucasArts egy új Star Wars-játékot fog leleplezni.

Természetesen a projekt körül néma csend honol, hiszen még a játék stílusával sem vagyunk tisztában, de hála az ausztrál, besorolásokat végző hivatalnak most már tudjuk, hogy a cuccot Star Wars Legendsnek hívják, és nem gyerekek kezébe való, hiszen M-es besorolást kapott az erőszakossága miatt.

Az Activision által boltokba segített multiplatform játék tehát nem az istenkáromlásnak minősülő Star Wars: The Clone Wars animációs széria alapján készül, s így sokak szemében jókora előnnyel indít a játék.