• Egy rajongó felújította a Star Wars: Racer egy pályáját
  • A program ki is próbálható
  • A filmben látott Mos Espa Arena került feldolgozásra
  • Csak Anakin versenyfogata használható

Jól emlékszem, mekkora szám volt 1999-ben, hogy George Lucas elkészíti a Star Wars előzményeit, és hamarosan moziba kerül a Baljós árnyak. Az már más kérdés, hogy a régi motoros rajongók egy részének megfeküdte a gyomrát, de sokan - köztük én is - nagyon megszerettük.

Különösen tetszett a fogatverseny, avagy a pod race, úgyhogy epekedve vártam az ezt feldolgozó játékot, a ma már Steamen és GoG-n is megvásárolható Star Wars: Episode I – Racert, ami egy kifejezetten jól sikerült versenyzős program lett. Mára megkopott grafikája akkor gyönyörűnek hatott, a száguldás élményét pedig remekül visszaadta. Sokan várják azóta is, hogy készüljön egy modernebb változat.

Nos, ha az EA és a Disney még nem is hozta meg ezt a döntést, egy rajongó úgy gondolta, legalább egy pályát elkészít Unreal Engine 4-gyel. A 3 GB-os program csupán a filmben is látott Mos Espa Arena versenypályát tartalmazza, és csak Anakin Skywalker házilag barkácsolt fogatát lehet benne használni, de az élmény így is ütős, pláne, ha az emberben dolgozik a nosztalgia is.

A Racer eme változatát innen tölthetitek le a Google Drive-ból, bár arra készüljetek fel, hogy a nagy érdeklődés miatt nem biztos, hogy elsőre sikerülni fog.