• Az Aspyr elkészítené a Rogue Squadron trilógia remasterét
  • Az eredeti fejlesztőcsapatnak is tetszene egy Switch-kiadás

Az Aspyr neve valószínűleg nem cseng idegenül a Star Wars videojátékok rajongóinak (meg úgy alapvetően a videojátékok rajongóinak), hiszen rengeteg címhez közük van. Ők dolgoznak a Knights of the Old Republic remake-jén, valamint ők hozták el a Racert, a Republic Commandót, a Jedi Outcastot és a Jedi Academy-t PS4-re és Switch-re, sőt a Racert Xbox One-ra is.

Mindezek után egy bizonyos Sam Schumacher Twitteren megkérdezte tőlük, hogy van-e esély a Star Wars: Rogue Squadron epizódjainak felújítására. Az Aspyr erre csak annyit felelt, hogy nagy Star Wars rajongók, és ha a közönség úgy kívánja, ők szívesen elkészítenék a remastert.

A Twitter beszélgetésbe az eredeti Rogue Squadronokat elkészítő Factor 5 elnöke, Julian Eggebrecht is beszállt. Szerinte a trilógiát Switch-re érdemes lenne elhozni. Alapnak ott lehetne a Wii változat, csak mindent kijavíthatnának, és kicsit felturbózhatnának. Hozzá kell tenni, hogy a Wii változat sosem jelent meg, de Eggebrecht csatolt a posztjához egy videót a tervezett trailerről. A felvetésre, hogy akár VR-verziót is kaphatna a Rogue Squadron, azt felelte, hogy terveztek valami hasonlót. Elmondása szerint a kísérletezés során a játékos fejmozgását egy, a tévé tetejére helyezett második Wii Remote-tal követték le. Így a játékos a fejével forgathatta a kamerát. A balance board pedig „gázpedálként” funkcionált.