• Olcsóbb lesz a Star Wars: Squadrons, mint más AAA-kategóriás játékok
  • Mert az EA szerint nem olyan nagyléptékű program, mint más játékaik

Sokakat meglepett az EA azzal, hogy egy, a régi vágású X-Wing és TIE Fighter játékokhoz hasonló, űrcsatákat és úrhajókat felvonultató játékkal állt elő. Az még meglepőbb, hogy bár a Star Wars: Squadrons rengeteg testreszabhatósági opciót kínál, ráadásul a többjátékos módra van kihegyezve, mégsem lesz benne mikrotranzakció, sőt az EA Motive jelenleg DLC-t sem tervez hozzá.

És most az is kiderült az EA pénzügyi jelentéséből, hogy az árszabása alacsonyabb lesz, mint más AAA-kategóriás játékoknak. 40 dollárért fogják kínálni a szokásos 60 helyett, vagyis nem csak a Star Wars Jedi: Fallen Order, de például még a két éves Battlefield 5 is drágábbnak fog számítani.

Az EA pénzügyi vezetője, Blake Jorgensen ezt azzal magyarázta, hogy a Star Wars: Squadrons célcsoportja meglehetősen fókuszált, és emiatt a program kevésbé lélegzetelállító, mint a többi, AAA-kategóriás EA játék. Persze ettől még ez is lenyűgöző, de úgy gondolták, hogy emiatt érdemesebb olcsóbban kínálni a programot, így az könnyebben eljuthat a közönségéhez.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!