A free to play rendszerrel sikert aratott Star Wars: The Old Republic 2.3-as frissítésének egyik legjelentősebb újítása, hogy magunk mellé vehetjük az Endor kóborhold szőrös népének egyik tagját. Ő Treek, a tank és gyógyító pozíciókban egyaránt helytálló, nehézpáncélzatot viselő ewok hölgy. Az extrém sportokban jártas (sárkányrepülőzés, siklórobogó-vezetés, kötélhúzás, fejbeparittya) faj kalandozó tagját nem lesz könnyű megszerezni, egymillió kreditet kell leszurkolni a Cartel Bazaarban egy aranyszínű droidnak, és még a 40-es legacy szintet is el kell érni -- ugyanakkor Cory Butler producer szerint Cartel Coinokért is kiválthatjuk a ficánkoló plüssmacit.

Persze a publikus tesztszervereken aktivált frissítés mást is tartalmaz a félelmetes harcoson kívül, leginkább az új küldetéshelyszínt, a CZ-198-at. Ez a Czerka vállalat kezén lévő hold, ahol sötét titkok lapulnak, mellesleg pedig éppen karantén alatt áll, mert a Sith Birodalom és a Régi Köztársaság is szeretné átvenni fölötte az uralmat.

Itt két 55-ös szintű küldetést kaphatunk a nyakunkba, Czerka Corporate Labs és Czerka Core Meltdown néven. Az előbbiben Rasmus Blys, egy Czerka fegyverfejlesztő kiiktatása a feladatunk, az utóbbiban pedig le kell kapcsolnunk egy leolvadni készülő reaktort, amit kissé megnehezít a Vigilantnak nevezett biztonsági rendszer. Jutalmunk a megítélésünk javulása a baráti csoportok szemében, illetve megannyi különlegesség: pajzsok, fegyverek, stb.

Jub-jub!

Star Wars: The Old Republic -- ewokot mindenki mellé!

Star Wars: The Old Republic -- Megjelenés: 2011. december 20. -- Gépigény: CPU: 2 mag / 2000 MHz, RAM: 2 GB, VGA: SM 3.0 / 256 MB, HDD: 15 GB