• Megérkezett a Xbox Series X/S kontroller hivatalos támogatása
  • A DualSense kapcsán is új funkciók váltak elérhetővé
  • Az Xbox One gamepad támogatottsága is javult

Bár a PC-seknek ott az egér és a billentyűzet, ami sok játéknál nagyszerű kombináció az élvezetes játékhoz, néhány programot élvezetesebb kontrollerrel játszani. Egyrészt sajnos sok játék csak arra van rendesen optimalizálva, másrészt mert a gamepadok adnak egyfajta szabadságot, hiszen akár az ágyból is használhatjuk őket, nem kell a gép előtt görnyedni.

A PS5 és az Xbox Series X/S megérkezésével új kontrollerek is érkeztek, ami azt jelenti, hogy lassan, de biztosan a Steam-felhasználók is elkezdenek átállni ezekre. A Valve pedig ki is szolgálja az igényeiket, hiszen nem sokkal a PS5 megjelenése után már meg is érkezett a Steam első olyan frissítése, amiben ott lapult a DualSense alapfunkcióinak támogatása.

A minap befutott új frissítéssel tovább finomodott ez a támogatás. Most már kikapcsolhatjuk a DualSense LED-jét, illetve a statikus mód mellé bekerült a dinamikus módozat. Ez akkor aktiválja a világítást, ha több kontroller is a PC-re van kapcsolva.

Emellett az új frissítéssel az Xbox gamepadek támogatása szintén javult. A rendszer immár négy Xbox-kontrollert ismer fel, továbbá opciózhatóvá váltak az Xbox One Elite Series 2 hátán lévő gombok. Emellett hivatalos támogatást kapott az Xbox Series X/S irányítója, ezzel elérhetővé vált a Share gomb használata.

ps5-dualsense-xbox-series-controller.jpg