• Új népszerűségnek örvend a No Man’s Sky
  • A Rainbow Six: Siege eladásai is megugrottak

Epikus botrány tört ki 2016 augusztusában, amikor megjelent a No Man’s Sky, és kiderült, hogy a (már túl) jól csengő ígéretekből a program semmit sem tudott teljesíteni. A fejlesztők kaptak hideget és meleget, a hitelüket meg úgy elvesztették, hogy még az unokáiknak sem hinnénk el, hogy az eső nedves.

Legalábbis akkor úgy tűnt, de a Steam új eladási adatai alapján a bizalmat vissza lehet szerezni még a játékiparban is. Merthogy a múlt héten debütált No Man’s Sky Next nevű frissítés után a játék eladásai akkorát ugrottak, hogy nyomban a lista élén végzett, leszorítva hetek óta vezető Monster Hunter: Worldöt.

Ez persze azt jelenti, hogy a PUBG és a GTA 5 is lejjebb csúszott eggyel. A CS:GO ellenben nem visszaesett, hanem feljött a hetedikről az ötödik helyre, míg a Raft az utolsó szintről felugrott a hatodikra. Az Islands of Nyne viszont lejjebb esett, múlt héten még ez volt a negyedik a listán, míg a Jurassic World: Evolution már csak a tízedik.

A toplistán újoncként jelent meg a Monster Hunter: World – Deluxe Kit, valamint a top 10-be olykor-olykor visszatér Rainbow Six: Siege.

Steam eladási lista 30. hét

  1. No Man's Sky
  2. Monster Hunter: World
  3. Playerunknown's Battlegrounds
  4. Grand Theft Auto 5
  5. Counter-Strike: Global Offensive
  6. Raft
  7. Islands of Nyne: Battle Royale
  8. Monster Hunter: World – Deluxe Kit
  9. Tom Clancy's Rainbow Six: Siege
  10. Jurassic World Evolution