• Interjút adtak a Duffer-tesók
  • Szóba került az 5. évad
  • Ami 8 részes lesz
  • És lényegesen rövidebb

A Collidernek adott új interjúban a Duffer-tesók elárulták, hogy a Stranger Things 5. évadja ragaszkodni fog a hagyományosabb epizódszámhoz és játékidőhöz. Az alkotók elmagyarázták, hogy a 4. évad részben azért lett ennyire hosszú, mert közel kétórányi felvezetés volt, mielőtt a legtöbb főszereplő egyáltalán tudott volna Vecnáról és arról, hogy mit keres Hawkinsban. Most, hogy az előkészületeket letudták, Dufferék arra számítanak, hogy a Stranger Things 5. évadában sokkal gyorsabban bele tudnak csapni a lecsóba.

what-is-the-mind-flayer-in-stranger-things.jpeg

Matt Duffer: "Úgy terveztük, hogy a 4. évad nyolc [epizódból] fog állni, és ezek normál hosszúságúak lesznek. Ez végül megváltozott. Azt hiszem, az ötödikkel megint nyolcra törekszünk, de nem akarjuk, hogy 13 órás legyen. Inkább 10 órára vagy valami hasonlóra gondoltunk. Szerintem hosszabb lesz, mint az 1. évad, mert annyi mindent kell lezárnunk, de nem hiszem, hogy olyan hosszú lesz, mint a 4. évad."

Ross Duffer: "Ebben az évadban például két óra volt csak az, mire a karaktereink egyáltalán rájöttek, hogy a szörny embereket öl Hawkinsban. Most már tudják, mi ez a fenyegetés, és ez segít felgyorsítani a folyamatot."