• Már elérhető a Netflix műsorán a Stranger Things 4. évadjának fináléja
  • Az alkotók elárulták, hogy Eddie improvizálta utolsó mondatát
  • Szintén nem szerepelt a forgatókönyvben Lucas segélykiáltása
  • Joyce és Hopper csókjelenete a színészek döntése miatt lett ilyen érzelmes

Amint az várható volt, a Stranger Things nézettségi rekordot állított fel a mérésrk szerint. A Nielsen adatai alapján 7,2 milliárd perc megtekintést tudhat magáénak összesen a négy évad, ami a streaming – cég által 2020 óta követett – történetében csúcseredménynek számít. A két részletben tálalt negyedik szezon fináléja már elérhető a Netflix műsorán, és abban a tekintetben mindenképp különlegesnek számít a sorozatok között, hogy a Duffer testvérek négy órás végjátékkal zárták le a le évadot.

Az utolsó epizódoknak voltak a közösségi médiában azóta méltatott pillanatai (például Eddie gitározós szekvenciája), az első visszajelzések alapján azonban sokan kicsit laposabbnak vagy elnyújtottnak érezték a finálét. A forgatókönyvírók néhány különleges pillanatot emeltek ki, amikben a szereplők eltértek a szkripttől, és ösztönösen csúszott ki a szájukon néhány kiváló gondolat.

Féligmeddig improvizált jelenet volt Eddie haláltusája, amikor az őt alakító Joseph Quinn így szólt a Gaten Matarazzo megformálta Dustinhoz: „I love you, man”.

Ugyancsak a pillanat hevében kiáltott segítségért Caleb McLaughlin Lucas-a („Erica, help”).

Végül pedig Winona Ryder és David Harbour csókjelenete is sokkal érzelmesebb lett, mint ahogy azt előzetesen tervezték. A színészek intimitást akartak adni karaktereik újbóli találkozásának.

Nektek hogy tetszettek az improvizált jelenetek? Szerintetek is sokat hozzáadott az adott szituációkhoz a színészek intuíciója? Írjátok meg kommentben a kedvenc jeleneteiteket is a fináléból!