• A Duffer testvérek elárulták, hogy már fejlesztenek egy Stranger Things spin-offot
  • A sorozat koncepciója részben Finn Wolfhardtól származik
  • Dufferék szerint az új széria teljesen más lesz, mint amire bárki számítana

A Netflix nem szívesen engedi bőlére, sok évadon keresztül futni sorozatait. Szerencsésnek nevezhető a Stranger Things, ami pénteken jelentkezik a negyedik évad maratoni hosszúságú szezonfináléjával, hogy aztán még egy mindent lezáró szezonnal térjenek vissza a képernyőre hőseink. A széria mögött álló Matt és Ross Duffer azonban elárulták, hogy már dolgoznak egy spin-off sorozaton. „Sok izgalmas történet van még a Stranger Things világában, új rejtélyek, új kalandok, ismeretlen hősök” – vallja a páros.

Sajnos a testvérsorozat történetéről semmit nem árultak el a készítők, csupán annyit közöltek, hogy más lesz, mint amire bárki, akár a Netflix számít. A koncepció egyébként a Mike-ot alakító Finn Wolfhardtól származik, aki ráérzett, hogy tervben van egy spin-off, és a showrunnerekéhez hasonló gondolatokkal állt elő. Ross Duffer dicsérte is, milyen tehetséges rendező válhat Wolfhardból.

105612404-1544465327947dufferbrothers-gettyimages-546307670.jpg
(A kép forrása: CNBC)

A rajongók már csak azért is izgatottan várhatják az új sorozatot, mert Dufferék nem meggondolatlanul vágtak bele a produkció fejlesztésébe. Saját bevallásuk szerint feltették maguknak a kérdést, hogy az anyasorozathoz való kötődése ellenére, önmagában érdemes-e elkészíteni azt. „Határozottan. Még ha nem is szerepel a címben a Stranger Things” – adta meg a választ Matt. Ti örültök a bejelentésnek?

4. évad szezonfinálé

Baljós fenyegetés árnya ereszkedik Hawkins városára, ahol tizenéves hőseink épp a tavaszi szünetet töltik. Térben egyelőre megoszlik erejük, de mindenre elszántak. Premier július 1-jén, vagyis pénteken.