• Előzetesei alapján nem tipikus szuperhősfilm lesz a július 7-én debütáló Thor 4
  • A Gorrt alakító Christian Bale elárulta, hogy egy Kate Bush ihlette táncos betétet terveztek
  • Ám Taika Waititi végül nem tehette bele azt a filmbe

Taika Waititi könnyed stílusát és trash humorát sokan kedvelik, sőt tabusértőnek gondolják, míg mások túl finomkodónak és bugyutának találják. A Ragnarök, a Jojo nyuszi és a Hétköznapi vámpírok rendezőjének muzikalitásához viszont kétség sem férhet. Erről számot adott a Led Zeppelin Immigrant Song, David Bowie Heroes vagy a hamarosan mozikba kerülő Thor 4-ben a Guns Sweet Child O’ Mine című dalának felhasználásával.

Táncbetét a Thor 4-ben

A közelgő Marvel opusz főgonoszát, Gorrt megformáló Christian Bale azt is elárulta, hogy a filmben terveztek egy Kate Bush performanszaira emlékeztető táncos betétet a rendezővel, ami azonban sajnos nem került be a végső vágatba. „Azt hiszem, most ébredt rá [Taika Waititi], hogy sosem engedték volna beletenni azt a filmbe” – mondta a Batman-trilógiából, az Amerikai pszichóból, A nagy dobásból és A gépészből ismert negyvennyolc éves brit színész.

Az ominózus jelenet a Stranger Things-ben, szól a Running Up That Hill:

Kate Bush

Kate Bush épp reneszánszát éli, amióta a Stranger Things friss évadjában felcsendült Running Up That Hill című dala. Az 1985-ös szerzemény az énekesnő újhullámos korszakából származik, amit olyan számok fémjeleznek, mint a Cloudbusting, a The Big Sky, a The Dreaming vagy a Sat in Your Lap.

Minden idők legsikeresebb brit előadónője a hetvenes években kezdte pályáját David Gilmour, a Pink Floyd gitárosának égisze alatt. Az Üvöltő szeleket feldolgozó slágere (Wuthering Heights), a Moving, illetve a Never for Ever című albumával az art rock műfajának legfontosabb alakjává vált. Utóbbi albumon szerepel például a Babooshka és az Army Dreamers.

A Floyd, a King Crimson és a Genesis nyomdokain indult, hatást gyakorolt az újromantikusokra, például a Duran Duranra, később pedig PJ Harvey, Fiona Apple és Tori Amos merített tőle.

Gorr

Christian Bale egyébként azt is elújságolta obszcén kifejezések kíséretében, hogy a film előtt fogalma nem volt arról, mi az a Marvel Moziverzum. A Gorr szerepére való felkészülés során pedig az Aphex Twin Come to Daddy című klipjét bámulta, amiben az énekes megjelenése látványosan emlékeztet a Bale megformálta Marvel hősre.

A Thor 4 története

Chris Hemsworth karaktere spirituális elmélyülésre vágyik, amikor Jane Foster mint női Thor és a Valkűr csatába hívja őt – utóbbiakat természetesen Natalie Portman és Tessa Thompson alakítják. Érdekesség, hogy ismét láthatunk egy asgardi színielőadást, aminek során a Marvel újabb sztárszínészeket vonultathat fel: Matt Damon, Sam Neill, Luke Hemsworth és Melissa McCarthy formálják meg a Lokit, Odint, Thort és Helát.

Kiemelt szerepet kap a Jurassic World: Világuralomban jelenleg is látható Chris Pratt, vagyis Star-Lord, míg Karen Gillan Nebula, Russell Crowe Zeus, Dave Bautista Drax, Pom Klementieff pedig Mantis szerepében tündökölhet. Az angol szinkront sem bízta epizodistákra a Marvel: Korg, Rocket és Groot hangját a direktor Taika Waititi, Bradley Cooper és Vin Diesel kölcsönzik. Premier július 7-én.