pcguru-ajanlott590x150.jpg

Az internet világában gyakorlatilag szinte bárkiből lehet sztár, hiszen mindenki zsebében ott lapul egy kamerás telefon és nagy eséllyel YouTube-fiókkal is rendelkezik. Persze a minőségi tartalmak elkészítéséhez hasonlóan minőségi eszközökre is szükség van, különösen, ha videójátékos streamekről beszélünk. Ennek kapcsán most górcső alá vettük a Streamplify kifejezetten streameléshez tervezett kiegészítőit, köztük egy webkamerát, egy mikrofont és egy körlámpát.

img4372.JPG

Első alanyunk a Streamplify Cam, ami külsejét tekintve egy egyszerű, stílusos és kompakt kis készülék. Kihajtható aljzatával könnyedén és stablian rögzíthetjük monitorunk tetején, mozgékony golyós nyakának köszönhetően pedig rendkívül szabadon állíthatjuk betekintési szögét. Ha pedig netán azon aggódnánk, hogy valaki akkor is figyel minket a kamerán keresztül, mikor nem szeretnénk, akkor oldalról, egy könnyed mozdulattal rácsúsztathatjuk szemfedőjét. A csomag részeként egyébként még egy roppant praktikus háromlábú állvány is jár, amivel kedvünk szerint bárhol felállíthatjuk a webkamerát, akkor is, ha netán a kijelzőnk tetején nincs számára elég hely. Képminőség tekintetében full HD 1080p/60 fps kombójával a Steamplify Cam teljesítményére abszolút nem lehet panaszunk, amit tovább fokoz a beépített autofókusz, valamint a kétoldali mikrofon, melynek köszönhetően a hétköznapi csevegésekhez vagy megbeszélésekhez még plusz eszközre sincs szükségünk.

img4375.JPG

Második tesztalanyunk a Streamplify Mic, ami tartókarral és állvánnyal felszerelt verzióban is kapható, melyből nálunk előbbi járt. Bár a Streamplify Cam mikrofonjára sem teljesít rosszul, azért a célzott és igazán minőségi hangfelvétel mégis inkább egy dedikált mikrofonért kiált. Fekete köntösével, a Streamplify Mic igazán tetszetős külseje a régi talkshow-kat és a modern elvárásokat ötvözi, valamint természetesen nem maradhatott le róla a gaming eszközöknél már-már kötelező RGB világítás sem. Utóbbit egyébként egy gombnyomással vezérelhetjük, kedvünk szerint váltogatva a két színátmenetes mód és a különböző színek között, de ha épp nem érezzük szükségét, akár ki is kapcsolhatjuk.

img4374.JPG

Az eszköz USB-C bemenettel van felszerelve, csatlakoztatáshoz pedig a csomag két kábelt is tartalmaz: az egyik egy USB-C/USC-A, míg a másik mindkét felén USB-C csatlakozóval van felszerelve. A hangerőszabályzó alatt továbbá egy fülhallgató-bemenetet is találunk, előbbi ráadásul gombként is funkcionál, mellyel azonnal lenémíthatjuk a mikrofont. A csomag részét képező állvánnyal könnyen, kényelmesen és biztosan rögzíthetjük a mikrofont, a szintén mellékelt szűrő pedig gondoskodik felvételünk hangjának tisztaságáról. A Streamplify Mic két felvételi módjával kifejezetten többrésztvevős, például podcast rögzítésre és hagyományos streamelésre is beállíthatjuk. Hangminőség tekintetében abszolút azt nyújta, amit elvárnánk tőle, a kristálytiszta hang mellett ráadásul a csomagban minden megvan hozzá, amire csak szükségünk lehet, így nem kell külön kompatibilis kiegészítőkre vadásznunk.

img4376.JPG

Harmadik és egyben utolsó vendégünk a Streamplify Light 10, ami elsőre talán nem tűnik kifejezetten a streamer alapfelszereltség részének, pedig szintén elég hasznos eszköz. Ha ugyanis nemcsak hangunkat, de arcunkat is adjuk közvetítéseinkhez és felvételeinkhez, akkor nemcsak a webkamera képének minősége számít, hanem a bevilágítás is. A Streamplify Light egy 26 és 36 cm-es méretben is kapható körpámpa, ami leginkább vlogoláshoz, fotókhoz, videós bejelentkezésekhez vagy épp csevegős streamekhez lehet praktikus társ. Az USB-A-val csatlakoztatható eszköz természetes megvilágítást biztosít a színek megfelelő kiemeléséhez, 10 fényerőszintjével és 3 színhőmérsékletű üzemmódjával mindig pont a megfelelő mértékben. A Streamplify Light 10 doboza ráadásul nemcsak egy összecsukható lábazatot, de egy telefon- és kameraállványt is rejt, így akár közvetlenül a körlámpa közepébe is rögzíthetjük felvételre használt eszközünket. Vezérlése ugyancsak roppant egyszerű a kábelén elhelyezett apró vezérlő gombjaival. 

A Streamplify nálunk járt mindhárom eszköze a márka nevéhez hűven remek társa lehet minden feltörekvő streamernek, bármilyen tartalom gyártásán is gondolkozzon, ez a szett pedig igényektől függően tökéletes kezdőcsomag lehet.