• Kiszivárgott levelek alapján a Sony egy Super Mario filmet fog készíteni
  • Avi Arad állt elő az ötlettel
  • Állítólag már kész is az üzlet, de ezt cáfolták
  • Egy animációs filmet kapunk, ha egyszer elkészül

Ha videojátékok alapján készült filmekről beszélünk, elkerülhetetlenül meg kell említeni, hogy milyen rossz volt az élőszereplős Mario-film, mert tényleg az volt, megpecsételve minden egyes, később előkerült alkotást, negatív fényt vetve ezekre -- a stúdiók azonban próbálkoznak, s úgy tűnik, hogy készülni fog még egy Super Mario film.

A Buzzfeed által a Sonyt ért támadás után megszerzett információk szerint Avi Arad szeretné tető alá hozni a filmet, ugyanis nagy rajongója a játéksorozatnak, az előbukkant e-mailek alapján pedig a Sony filmrészlegének vezetője, Amy Pascal már rá is bólintott a dologra. A tervek szerint egy animációs filmet fogunk kapni.

A hírrel kapcsolatban azonban pár dolgot meg kell jegyezni. Egyrészt, hogy Arad később azt mondta, hogy a megbeszélések még csak most kezdődnek, másrészt pedig, hogy a szükséges jogok megszerzése még nem jelenti azt, hogy a produkció el is készül. Ezen felül senki sem dolgozik még a filmen, valamint még lehetnek bukkanók abból, hogy a Sony, amely közvetlen konkurense a Nintendónak, pont a nagy N egyik ikonikus karakterét vinné vászonra. Egyszóval, ha lesz is új Super Mario film, annak elkészültéhez nagyon rögös út vezet majd, s mint tudjuk, nem is biztos, hogy a végtermék élvezetes lesz, ami még egy rizikófaktor.

super-mario.jpg